Van zaterdag 23 December t/m maandag 8 Januari zijn wij gesloten. Fijne feestdagen!

Kies het juiste soort glas

Glas soorten

Belangrijk is dat je een glassoort kiest die de kleur en scherpte van je in te lijsten werk maximaal tot zijn recht laat komen en bescherming biedt tegen verkleuring door inwerking van UV stralen.

Bij de fabricage van standaard float glas, zeg maar vensterglas, worden ijzersoorten als koper en lood gebruikt. Deze metalen geven het glas een bepaalde tint. Bij koper heeft het glas een duidelijke groene en bij lood een grijze zweem. Deze zweem heeft een enorme negatieve invloed op de kleurweergave van het in te lijsten werk. Wit is niet meer wit en alle heldere en frisse kleuren lopen met meer dan 25% in kwaliteit terug.

Raak ook geïnspireerd

Voorbeelden van Glas soorten

Wees welkom

Kom langs in ons pakhuis!

En vergeet je kunstwerk niet mee te nemen!

Hoofdweg (westzijde) 661, Hoofddorp

Waarom een Wat zijn er voor glas oorten??

Art Glass UV70

Kies een glassoort met een lichtdoorlatendheid van 99%. Hierdoor is ArtGlass UV70 uitzonderlijk helder en de weergave bijzonder scherp. Op het glas is een tweezijdig coating aangebracht waardoor het glas de laagste glanswaarde heeft en daardoor nagenoeg niet reflecteert. In de coating is bovendien een UV block verwerkt die tot 70% bescherming biedt tegen i

Perfect White Clear

Dit glas heeft dezelfde heldere en haarscherpe weergave als ArtGlass UV70, maar geen extra beschermende UV coating. De doorlaatbaarheid is hoog, maar bescherming tegen UV stralen daardoor minder en kan er onder bepaalde omstandigheden sprake zijn van reflectie.

Premium Floatglas en Mat-O-BEL

Voor eenvoudige inlijstingen die alleen tegen invloeden als aanslag, vocht of vlekken beschermd hoeven te worden voeren wij het Premium Floatglas een standaard doorzichtig glas die geen extra behandeling heeft ondergaan. Om reflectie te voorkomen wordt in steeds mindere mate ook Mat-O-Bel gebruikt. Een glassoort dat 1 zijdig mechanisch geëtst is waardoor spiegeling wordt weggenomen maar ook sterk de scherpte,helderheid en kleurweergave beïnvloed.